Ads Top

Lightyear onthult zijn eerste zonneauto

Het prototype van de eerste elektrische auto die specifiek is ontworpen als zonneauto, wordt op 25 juni in Katwijk onthuld. De Lightyear One, zoals het eerste model heet, vormt het tastbare startpunt van Lightyear’s missie om schone mobiliteit voor iedereen en overal ter wereld beschikbaar te maken. Het is de eerste keer dat de Lightyear One aan de wereld wordt getoond. 

De auto is vanaf begin af aan ontworpen om de twee grootste nadelen van elektrische auto’s op te lossen: de actieradius en het laadproces. De fourwheeldrive kan een lange tijd rijden zonder gebruik te hoeven maken van een laadpaal. De batterij heeft een range van zeshonderd tot achthonderd kilometer, afhankelijk van het gebruik. Wanneer de auto wel opgeladen moet worden, zorgt het energie-efficiënte design ervoor dat dit twee tot drie keer zo snel gaat dan bij andere elektrische voertuigen. Dit houdt in dat e-rijders tot vierhonderd kilometer ’s nachts kunnen opladen via een regulier stopcontact. De Lightyear One kan hierdoor ook rijden op plekken waar nog geen laadinfrastructuur aanwezig is.

Lightyear is opgericht in 2016 door vijf teamleden die Stella hebben ontworpen; de eerste gezinsauto op zonne-energie. De auto won de World Solar Challenge in Australië en de ‘Best Technology Achievement’, uitgereikt tijdens de Crunchies. De auto maakte het mogelijk van LA naar San Francisco te rijden met maar één laadmoment en zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Lightyear is opgericht met het belangrijke streven betrouwbare en duurzame mobiliteit voor iedereen en overal beschikbaar te maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.