Ads Top

IONITY joint venture opent 100e snellaadstation

Enkele maanden vóór de première van de Taycan, Porsche's eerste volledig elektrische sportwagen, is het Europese netwerk van IONITY-snelladers verder uitgebreid. IONITY, een joint venture van de Volkswagen Group (met partners Porsche en Audi), BMW, Daimler en Ford, heeft enkele dagen geleden in het Noorse Rygge het honderdste high-power laadpunt geopend. Noorwegen telt nu zes laadpunten met een capaciteit tot 350 kW die compatibel zijn met het Europese Combined Charging System (CCS).

Naast dit honderdste laadstation naderen nog 51 laadpunten hun voltooiing. In Duitsland zijn al 24 laadparken geopend, elk met minstens vier laadpunten. Elf andere locaties staan daar nog gepland. Ook in Nederland zijn de eerste IONITY laadpunten langs de A1 inmiddels een feit, en volgen er spoedig meer. In heel Europa zullen in 2020 in totaal 400 snellaadstations worden gecreëerd; zo’n 95 procent van deze contracten zijn al met de verhuurders gesloten.

IONITY, gevestigd in München, is in 2017 opgericht als joint venture van de BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group met de merken Porsche en Audi. Het doel van de joint venture is om een high powered charging netwerk (HPC) voor elektrische voertuigen in Europa op te zetten, om hiermee comfortabele elektromobiliteit over lange afstanden te garanderen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.