Ads Top

Liander waarschuwt voor verwachte congestie Neerijnen

Netbeheerder Liander is met het huidige elektriciteitsverdeelstation Neerijnen niet in staat om te voldoen aan alle nieuwe aanvragen voor transportcapaciteit. Dit wordt ook wel tekort aan transportcapaciteit of structurele congestie genoemd.

De Gelderse regio West Betuwe is erg in trek bij tuinders. Liander constateert in het gebied een gestage groei, mede veroorzaakt door tuinders die bijvoorbeeld vanwege bedrijfsuitbreiding extra elektriciteitsvermogen vragen. Liander heeft daardoor meer aanvragen voor extra vermogen ontvangen dan voorzien. In het gebied nabij Neerijnen heeft het voedende verdeelstation inmiddels de maximale capaciteit bereikt.

Elektriciteitsverdeelstation Neerijnen heeft een beschikbare veilige opgestelde transportcapaciteit van 23MVA. De totale gecontracteerde capaciteit in het congestiegebied is inmiddels 36 MVA. Hierbij is rekening gehouden met het feit dat niet alle aangeslotenen tegelijkertijd gebruik maken van hun maximale gecontracteerde capaciteit. Inmiddels is het daadwerkelijk (gemeten) gebruik van klanten in het gebied toegenomen. Hierdoor kunnen we aanvragen naar extra transportcapaciteit op dit moment niet honoreren.

Het elektriciteitsnet zal door Liander worden verzwaard. Neerijnen maakt onderdeel uit van een groter netgebied. Liander bekijkt daarom voor het gehele gebied wat de meest efficiënte oplossing is. Men gaat in elk geval de capaciteit van het stroomnet uitbreiden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.