Ads Top

Plaatsing allerlaatste wintrackmast Randstad 380 kV Noordring

Met het plaatsen van de 74,5 meter hoge wintrack hoogspanningsmast is de rij nieuwe wintrack hoogspanningsmasten tussen Beverwijk en Bleiswijk op 151 locaties compleet. Dat gebeurde vrijdagochtend 17 mei in Hazerswoude-Dorp door Volker Wessels Telecom in opdracht van TenneT TSO. Het plaatsen van deze laatste mast is een belangrijke mijlpaal voor de afronding van het project.

TenneT is in 2014 gestart met de aanleg van een nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding; de Randstad 380 kV Noordring, waarmee de tweede 380 kV- ringstructuur in de Randstad een feit is. Deze 60 kilometer lange nieuwe hoogspanningsverbinding is niet alleen belangrijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit in de Randstad, ook om de groene energie van de windparken op zee te transporteren.

Elke mastlocatie kent twee pylonen, die bestaan uit twee en soms uit drie delen (afhankelijk van de hoogte). Deze laatste wintrackmast is 74,5 meter hoog en bestaat uit drie delen (1e deel 21.4 meter, 2e deel 26.55 meter, 3e deel 26.55 meter) met een gewicht van 61,6 ton per pylon. De wintrackmasten staan op een stevig fundament waarvoor circa 30 heipalen nodig zijn, die gemiddeld 20-30 meter de grond in gaan.  In totaal zijn voor Randstad 380 kV Noordring 151 wintrackmasten geplaatst over een afstand van  50 kilometer. De overige 10 kilometer  is ondergronds aangelegd verdeeld over vier trajecten (onder het Noordzeekanaal, langs de Polderbaan van Schiphol, bij Boseilanden in Hoofddorp en in Rijpwetering).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.