Ads Top

Energie VanOns en Essent gaan samenwerken

Energieleveranciers Energie VanOns en Essent gaan een samenwerking aan waarbij verduurzaming centraal staat. Essent wordt voor de komende drie jaar programmaverantwoordelijke voor de coöperatieve energieleverancier Energie VanOns. Dit vormt het startpunt van de samenwerking.

Energie VanOns en Essent willen hun lokale en landelijke expertise gezamenlijk inzetten om initiatieven te ontwikkelen die ervoor zorgen dat iedereen op zijn manier mee kan doen aan de energietransitie.

Als de coöperaties met hun initiatieven meer stroom leveren dan wordt verbruikt door de klanten, dan wordt het overschot aan groene stroom door Essent verhandeld op de energiebeurzen. Omgekeerd wordt bij een eventueel tekort aan stroom door Essent gezorgd dat er Nederlandse groene stroom wordt ingekocht. De klanten van Energie VanOns zijn hiermee altijd verzekerd van 100% duurzame elektriciteit uit Nederlandse bronnen.

Energie VanOns is de op een na grootste coöperatieve leverancier van Nederland, met 95 aangesloten coöperaties in Friesland, Groningen en Drenthe, Flevoland en Overijssel. Energie VanOns koopt de lokale energie en levert dit aan de leden van de coöperatie. Hierdoor ontstaat een circulaire economie waardoor het geld in de regio blijft. Als eigenaar van hun eigen energiebedrijf hebben ze zeggenschap en delen coöperaties ook mee in de winst van Energie VanOns.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.