Ads Top

Kamerlid Agnes Mulder geeft startsein voor bouw zonnepark Groningen Airport Eelde

Kamerlid Agnes Mulder heeft vrijdag het startsein gegeven voor de bouw van het zonnepark op het middenterrein van Groningen Airport Eelde. Samen met Marco van de Kreeke, directeur Groningen Airport Eelde, en Roland Pechtold, eindverantwoordelijke GroenLeven, plaatste zij het eerste zonnepaneel.

Zonnepark Groningen Airport Eelde komt tussen start- en taxibaan en het platform en bestaat uit 63.196 zonnepanelen die genoeg groene stroom opwekken voor zo’n 6.200 huishoudens. Ook wordt er een overkapte doorgang naar het platform aangelegd. Op het dak van de doorgang worden zonnepanelen geplaatst. Met de zonnepanelen die op de doorgang worden geplaatst kan Groningen Airport Eelde straks haar eigen stroom opwekken. Hierdoor is de luchthaven zelfvoorzienend in haar elektriciteitsverbruik.

De initiatiefnemers voor dit zonnepark, waaronder het bedrijf Groenleven, werden door Provincie Drenthe samengebracht. Gedeputeerde Tjisse Stelpstra gaf in zijn toespraak aan dat de provincie enorm zuinig is op de kwaliteit van het landschap. 'Dat betekent niet dat er niks kan, maar dat we vooral kijken hoe het mooi en verantwoord kan. Na bijvoorbeeld de zonneparkeerplaats op het TT-circuit, krijgen we nu een prachtig zonlandschap op de luchthaven en straks misschien nog een aantrekkelijke zonneroute langs de A37.'


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.