Ads Top

Drijvende zonne-melkfles voorziet Floating Farm van duurzame energie

Profloating heeft de aanleg voltooid van 's werelds eerste drijvende PV-systeem in de vorm van een melkfles in de haven van Rotterdam.

Profloating, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in drijvende zonne-energieoplossingen, realiseerde het udrijvende zonne-energieproject in nauwe samenwerking met Floating Farm, een volledig functioneel melkveebedrijf op het water in de stad.

De Rotterdamse haven wordt daarmee een wetenschappelijke onderzoekslocatie die ook toegankelijk is voor geïnteresseerden. Zij kunnen zo zelf drijvende zonne-energieoplossingen in de praktijk ervaren. Het melkflesproject is het eerste werkende floating solar project dat in een haven met open zeeverbinding is gerealiseerd. Dit is technisch mogelijk door een geavanceerd eb-vloedankersysteem en drijvers die ook voor zoutwater geschikt zijn. Het systeem is Dutch Engineered en zal binnenkort ook Dutch Made zijn.

Specialisten van Profloating zullen onder meer informatie delen met betrekking tot verschillen in de opbrengst van drijvende zonnemodules in vergelijking met op de grond gemonteerde systemen. Het koelende effect van water speelt hierbij een belangrijke rol. Andere aspecten die nadere aandacht verdienen, bestaan ​​uit de effecten van tweezijdige panelen, de reflectie op water en praktische aspecten zoals de toegankelijkheid van dergelijke systemen voor onderhoud. Kunnen technici gemakkelijk op een drijvend systeem lopen?

Profloating, samen met haar partners, heeft tot doel geïnteresseerde partijen beter te informeren over de functionele aspecten van drijvende zonnevelden. Dat kan met de gegevens uit het gedegen wetenschappelijk onderzoek afkomstig van het melkflessenzonneproject. Daartoe worden alle relevante gegevens, uitkomsten en antwoorden gedeeld op het platform Profloating Online Knowledge Center, dat binnenkort op internet beschikbaar is.

Het showcaseproject op de Floating Farm-locatie in Rotterdam brengt Profloating in een positie om de wereld te laten zien waar innovatieve drijvende zonne-energie voor staat. Eigenlijk kan iedereen het ervaren. Deze zomer openen Profloating en de Floating Farm hun deuren voor het publiek. Deze online link https://profloating.eu/floating-farm-floating-solar-opening/ staat open voor registratie voor een bezoek. In september van dit jaar zal Profloating bovendien samen met Solar Plaza de eerste wereldwijde drijvende zonne-energieconferentie ter wereld organiseren bij het Floating Farm-project.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.