Ads Top

Alliander tekent intentieverklaring voor V2X technologie

Op 21 mei tekende Alliander samen met autoproducenten, energie- en EV-specialisten, overheden en ElaadNL, wethouder Sharon Dijksma een intentieverklaring om Vehicle-to-Anything (V2X) in te zetten in de regio Amsterdam.

V2X is een verbreding van de technologie van V2G (Vehicle-to-Grid). Bij V2X worden batterijen in elektrische auto’s gebruikt als extra opslag of buffer voor duurzame energie. De batterijen worden opgeladen op momenten dat er veel duurzame wind- en zonne-energie beschikbaar is. In de avonduren en andere momenten waarop het elektriciteitsnet veel vraag heeft kunnen de batterijen een deel van de energie terug leveren. Waar bij V2G wordt teruggeleverd aan het energienet (grid), wordt bij V2X ook teruggleverd aan woningen, kantoorgebouwen en andere energieleveranciers die zijn aangesloten op de autobatterij.

Alliander is ook initiatiefnemer van het project Flexpower. Hierbij worden in daluren van het elektriciteitsnet en bij zonnig weer meer stroom gegeven en gedurende piektijden iets minder. Deze vorm van flexibel laden helpt de groeiende vraag aan het elektriciteitsnet beter te verdelen.

Alliander tekende samen met ElaadNL, gemeente Amsterdam, gemeente Weesp, Engie, Mitsubishi Motors, Nissan, Hitachi, NewMotion, Hogeschool van Amsterdam en de Johan Cruyff ArenA de intentieverklaring.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.