Ads Top

Porsche heeft CO2-emissies met 75 procent verlaagd sinds 2014

De afgelopen vijf jaar heeft Porsche zijn CO2-emissie per auto met meer dan 75 procent weten te verlagen. Vergeleken met 2014 verbruikt de fabrikant bovendien 31 procent minder energie. Tegelijkertijd is het aantal in Zuffenhausen en Leipzig geproduceerde voertuigen met 82 procent toegenomen: van 101.449 in 2014 naar 184.791 in 2018.

Op het gebied van duurzame productie werkt Porsche hard aan het reduceren van onder meer de CO2-uitstoot en het verbruik van energie, water en vluchtige organische stoffen (VOS). In vergelijking met 2014 wordt er per auto nu 20 procent minder water verbruikt. Het gebruik van oplosmiddelen is teruggebracht met 34 procent.

Duurzame energieDat Porsche zijn CO2-emissie in vijf jaar tijd met 75 procent heeft weten terug te dringen, is voor een deel te danken aan het consistente gebruik van TÃœV-gecertificeerde duurzame energie. Het treintransport binnen Duitsland is inmiddels eveneens klimaatneutraal.

In de herfst van dit jaar start de productie van de volledig elektrische Porsche Taycan. De nieuwe fabriek die daarvoor is neergezet in Zuffenhausen, is klimaatneutraal en beloond met een Platinum-award. Porsche is de eerste fabrikant die dat label heeft gekregen van de German Sustainable Building Council (DGNB).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.