Ads Top

Primagaz levert als eerste gasleverancier écht biopropaan

Als eerste propaangasleverancier in de Benelux lanceert Primagaz gasflessen met biopropaan voor de consumentenmarkt. In de hele Benelux kunnen consumenten vanaf nu kiezen voor milieuvriendelijk biopropaan in lichtgewicht EasyBlue gasflessen. Biopropaan vermindert de CO₂-uitstoot tot wel 80 procent.

Biopropaan wordt geproduceerd uit plantaardige oliën en afval- en reststoffen, zoals dierlijk restafval uit de voedings- en visindustrie. Uit deze biomassa wordt biopropaan geproduceerd door Neste op de Maasvlakte bij Rotterdam.

Biopropaan is niet alleen chemisch en moleculair 100 procent gelijk aan gewoon propaan, ook de prestaties komen overeen. Je kunt dus net zo lang gebruik maken van de gasfles met biopropaan als met gewoon propaan, de verbrandingstemperatuur is gelijk. Ook zijn er geen aanpassingen nodig van bijvoorbeeld de barbecue, kampeerfornuis of terrasverwarmer.

Het is dus geen CO₂-gecompenseerd propaan, zoals bij andere energieleveranciers in Nederland en België. Hierbij wordt er voor de geleverde fossiele energie een groencertificaat gekocht. Zo’n certificaat staat voor een investering in een project dat eenzelfde hoeveelheid CO₂-uitstoot vermindert, ergens anders in de wereld. Met het produceren en leveren van biopropaan wordt het probleem aangepakt bij de bron. Het is fossielvrij en draagt zo daadwerkelijk bij aan een schonere leefomgeving.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.