Ads Top

Recordaantal overstappers van energieleverancier in afgelopen jaar

Bijna één op de vijf huishoudens – bijna 1,6 miljoen van de 8 miljoen huishoudens - is tussen april 2018 en april 2019 overgestapt van energieleverancier. Dat is een record: nog nooit stapten zoveel consumenten in één jaar over.

Als consumenten eenmaal zijn overgestapt, blijven ze dat ook steeds vaker doen. Dat blijkt uit de Energiemonitor 2019 die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft gepubliceerd.

De prijs blijft voor consumenten de belangrijkste reden om over te stappen (71%). Daarna zijn een (welkomst)cadeau en de levering van groene stroom de belangrijkste redenen. Van de overstappers geeft 87% aan tevreden of zeer tevreden te zijn met de verwerking van de overstap naar de nieuwe energieleverancier.

Consumenten ervaren dat zij meer dan voorgaande jaren geïnformeerd zijn over wijzigingen in energieprijzen. Zij letten hier ook steeds beter op. Energieleveranciers moeten consumenten tijdig, van te voren en persoonlijk informeren over prijswijzigingen, zodat consumenten deze informatie kunnen gebruiken om over te stappen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.