Ads Top

Studenten uit Europa aan de slag met toekomst van mobiliteit tijdens Shell Eco-marathon Challenger Event

Honderden Europese scholieren en studenten bereiden zich voor op het Shell Eco-marathon Challenger Event dat later deze week plaatsvindt op Circuitpark Berghem. Hier worden studenten uitgedaagd om zo ver mogelijk te rijden in een zelfgemaakt, hyperzuinig voertuig. Tijdens dit Challenger Event, dat voor het eerst in Nederland wordt georganiseerd en onderdeel is van de Dutch Technology Week, krijgen de teams de kans om voor het eerst hun duurzame voertuigen te testen op de baan. Op zaterdag 25 mei zijn bezoekers welkom om de teams aan te moedigen en de toekomst van mobiliteit te ontdekken op een minifestival op het terrein.

De deelnemende middelbare scholieren, mbo-, hbo- en universitaire studenten hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van hun innovatieve voertuigen, die bijvoorbeeld op waterstof rijden of zijn gemaakt met een 3D-printer. Nu krijgen zij de kans hun voertuigen technisch te laten inspecteren en voor het eerst te testen op het circuit in Noord-Brabant. Voor teams die zich al hebben gekwalificeerd voor Shell Eco-marathon Europa 2019 - de finale - is dit de ultieme kans om zich voor te bereiden op de zenuwslopende wedstrijd in Londen.

De tien Nederlandse teams kijken met gezonde spanning uit naar het Challenger Event, waaronder team Summa Eco utenited van het Summa College uit Helmond. Het doel van het team is om zich in Berghem te kwalificeren voor Shell Eco-marathon Europa 2020 en hun record van 186 kilometer rijden op 1 liter diesel te verslaan. Bijzonder aan hun voertuig is het ontwerp: de studenten ontwikkelden een soort pick-up truck waarmee ze willen laten zien dat ook dit type voertuig energie-efficiënt kan rijden.

Voor Eco-Runner Team Delft van de Technische Universiteit Delft draait het Challenger Event om het testen van een nieuw, slim model. Het model zorgt ervoor dat gas geven en remmen automatisch gebeurt, waardoor de coureur alleen nog maar hoeft te sturen. Ze hopen deze week mogelijke knelpunten te ontdekken en deze te verbeteren zodat de studenten in juli startklaar zijn voor de wedstrijd in Londen. Eco-Runner Team Delft won Shell Eco-marathon Europa in 2015 in de categorie Prototype met een aerodynamisch voertuig op waterstof.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.