Ads Top

SustainaBul: gebouw Atlas is ‘meest iconische duurzame HO-project’ 2017

Gebouw Atlas heeft de SustainaBUL-prijs gewonnen voor het ‘meest iconische, innovatieve en duurzaamste’ project van de hoger-onderwijsinstellingen in Nederland. Op de bijbehorende duurzaamheidsranking voor de instellingen als geheel staat de TU/e op plaats 2, na Wageningen. Dat werd afgelopen vrijdag bekend gemaakt.

De TU/e en Wageningen behouden hiermee de plaatsen die ze vorig jaar ook al hadden op de SustainaBUL-ranking. Deze Nederlandse ranglijst toetst op duurzaamheid en transparantie binnen vier thema’s: onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering en integrale benadering. De ranglijst bestaat zes jaar en de TU/e haalde in alle jaren tot nu toe een goede positie op deze lijst, waaraan twintig instellingen deelnemen.

Gebouw Atlas is het voormalige Hoofdgebouw van de TU/e dat momenteel volledig gerenoveerd wordt. SustainaBUL heeft dit jaar voor het eerst een aparte prijs voor het meest aansprekende duurzame project, en die gaat naar dit gebouw. “Het is fantastisch om te zien hoe studenten, onderzoekers en bedrijven samen duurzaamheid volledig integreren in alle aspecten van de renovatie”, aldus Luna Meister, bestuurslid Hoger Onderwijs van Morgen over Atlas. Het gebouw kreeg eerder dit jaar al de hoogste internationale duurzaamheidsprijs van BREEAM voor onderwijsgebouwen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.