Ads Top

Lancering Taskforce Zonne-energie Apeldoorn

Op woensdag 26 april heeft wethouder Mark Sandmann het officiële startsein gegeven voor de Taskforce Zonne-energie. Dit gebeurde op het dak van het ACEC gebouw (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) waar recent ruim 280 zonnepanelen geplaatst zijn door Mulder Systems uit Apeldoorn.

De Taskforce Zonne-energie is een initiatief van de gemeente Apeldoorn en heeft als doel de ontwikkeling en realisatie van zonne-energie in Apeldoorn te versnellen. De Taskforce Zonne-energie richt zich primair op het ondersteunen van Apeldoornse bedrijven en instellingen bij het realiseren van hun zonne-energieprojecten. Zij adviseert bedrijven en instellingen bijvoorbeeld bij het aanvragen van landelijke subsidies en toepassen van (fiscale) regelingen voor zonne-energie. Daarnaast werkt de Taskforce Zonne-energie samen met lokale organisaties, zoals energiecoöperatie deA en ondersteunt zij de gemeente bij het verduurzamen van haar vastgoed. Ook verkent de Taskforce Zonne-energie de mogelijkheden voor ontwikkeling van grootschalige grondgebonden zonne-energieparken in Apeldoorn.

"Apeldoorn heeft de ambitie om op termijn energieneutraal te zijn. Naast energiebesparing zal hiervoor ook veel energie lokaal en duurzaam moeten worden opgewekt. De bijdrage van zonne-energie is hierbij essentieel", aldus wethouder Mark Sandmann. De Taskforce Zonne-energie richt zich op het realiseren van zonne-energie op zoveel mogelijk daken in Apeldoorn. Rogier Coenraads, projectleider van de Taskforce Zonne-energie, licht toe: "Doel van de Taskforce Zonne-energie is de realisatie van 10 MWp aan nieuw zonne-energievermogen in Apeldoorn in de periode 2017-2020. Dit komt overeen met circa 40.000 nieuwe zonnepanelen. Dit betekent een verdubbeling van het huidige aantal zonnepanelen in Apeldoorn".

Gemeente Apeldoorn wil zelf natuurlijk het goede voorbeeld geven. Dat doet zij onder andere door de verduurzaming van eigen vastgoed. De zonnepanelen op het ACEC zijn daar een mooi voorbeeld van. Bovendien is begin april het collegevoorstel ‘verduurzamingvastgoed 3e fase’ goedgekeurd, waarmee budget is vrijgemaakt voor de verdere verduurzaming van gemeentelijk vastgoed.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.