Ads Top

Duurzaamheid en comfort in zelfvoorzienende wijk Wilgenwold

Vrijstaand wonen in een groene landelijke omgeving dichtbij Amsterdam en het Gooi in een zeer duurzame woning? Dat kan binnenkort in Wilgenwold. Dit groene wijkje komt in het bijzondere Oosterwold, een prachtig polderlandschap tussen Almere, het Gooi en Zeewolde waar bewoners helemaal zelf bepalen hoe hun omgeving eruit komt te zien. De verkoop is gestart.

Wilgenwold komt voort uit een samenwerking tussen Peter Driessen (eigenaar van de gemeentewerf in Hilversum) en partner Marlies Katy Smit, duurzame bouwer Sustainer Homes en Joyce Cupido, allen ondernemers met een groen hart.

Wilgenwold komt in Oosterwold, een landelijk gebied tussen Almere en Zeewolde, vlakbij het Gooi en op 25 autominuten van Amsterdam. Het wijkje komt tussen de Kievitsweg en de Paradijsvogelweg in Almere te liggen, op steenworp van de wijk Nobelhorst met voorzieningen. Oosterwold is uniek: initiatiefnemers ontwikkelen alles zelf. Van de weg, het openbaar groen, stadslandbouw, de waterhuishouding tot de energievoorziening. Er komt geen gas- of rioolaansluiting, wel water en elektra. Het ontwikkelteam van Wilgenwold verzorgt al dit voorbereidende werk. De uiteindelijke bewoners hoeven alleen maar te dromen van hoe ruim, groen en gezond ze zo wonen.

Sustainer Homes ontwikkelt extreem duurzame woningen. Vergeleken met de standaard woningen waarin staal en beton zijn verwerkt, veroorzaken de woningen van Sustainer Homes ruim 90% minder CO2-uitstoot, zowel tijdens het milieuvriendelijke productieproces als wanneer je erin woont. De drie verschillende types woningen in Wilgenwold zijn opgebouwd uit houten modules en hebben een goed geïsoleerde gevel en driedubbel glas in houten kozijnen. In combinatie met wandverwarming, zonnepanelen en geïntegreerde ventilatie is een Sustainer Home warm in de winter, koel in de zomer en altijd energieneutraal

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.