Ads Top

Essent denkt met Tweede Kamer mee over energievoorziening

Vandaag zetten in op het Binnenhof in Den Haag zo’n honderd mensen hun tanden in het Financieel Jaarverslag van het Rijk. Panelleden zijn onder anderen studenten, docenten, directeuren, werkzoekenden en ambtenaren. Vanuit verschillende invalshoeken formuleren zij vragen over de verantwoordingsstukken van de regering over het jaar 2016. Namens Essent neemt Manager Corporate Controlling Joris van Dam deel aan de discussie over het deelonderwerp ‘Betrouwbare, betaalbare en duurzame energievoorziening’

Op woensdag 17 mei bood demissionair minister Dijsselbloem van Financiën het Financieel Jaarverslag van het Rijk aan de Tweede Kamer aan. Op woensdag 31 mei debatteert de Kamer met demissionair minister Dijsselbloem over het jaarverslag, in het zogeheten Verantwoordingsdebat. De vragen die de 100 panelleden gaan formuleren, worden aangeboden aan Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib. De fracties kunnen de vragen gebruiken in de diverse debatten over de verantwoordingsstukken.

Het beleid van de Rijksoverheid raakt iedereen. Maar de gevolgen worden vaak pas duidelijk wanneer het beleid in de praktijk komt, bijvoorbeeld bij scholen of bedrijven. Om de effecten van het regeringsbeleid goed te beoordelen is de Tweede Kamer dan ook op zoek gegaan naar 100 deskundigen uit de samenleving.

Eén van de thema’s is ‘Betrouwbare, betaalbare en duurzame energievoorziening’, een thema dat ook Essent na aan het hart ligt. Daarom heeft de voorzitter van de vaste commissie voor Financiën, dhr. Duisenberg, Joris van Dam uitgenodigd deel te nemen aan de discussie. Joris: “Voor het succes van de energietransitie is een goede samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven cruciaal. In 2016 is veel subsidiegeld, dat bedoeld was voor verduurzaming, ongebruikt op de plank blijven liggen. Dat is één van de thema’s waar we maandag dieper in gaan duiken. Ik heb er veel zin in en vind het een eer om namens Essent een bijdrage te mogen leveren aan dit initiatief!”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.