Ads Top

Essent ondertekent green deal pilot voor nationale koolstofmarkt

Essent wil bijdragen aan het terugbrengen van de CO2-uitstoot in Nederland. Daarom ondertekende zij op 11 mei als een van de initiatief nemende bedrijven een green deal voor een nationale CO2-markt. Dit vrijwillige systeem zal naast het bekende Europese Emissiehandelsysteem komen te staan. Essent is het eerste energiebedrijf dat deelneemt aan dit nieuwe initiatief.

Als een van de grote energieleveranciers in Nederland, weet Essent, onderdeel van innogy, het grootste duurzame energiebedrijf in Europa, welke belangrijke bijdrage zij kan leveren aan het creëren van een duurzame wereld. Essent ontwikkelt daarom slimme, digitale en duurzame oplossingen om klanten te helpen om energie efficiënter te gebruiken.

Essent is tot nu toe het enige energiebedrijf dat op dit initiatief instapt. Zij is gevraagd om deel te nemen in de commissie die verantwoordelijk is voor toetsing en goedkeuring van de meetmethoden. Het bedrijf biedt haar kennis en ervaring aan om bij te dragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot in Nederland met minimaal 500.000 ton CO2 per jaar. De energieleverancier verwacht dat een bijdrage aan goede Nederlandse CO2-reductieprojecten ook voor haar zakelijke klanten interessant is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.