Ads Top

Maak 20 mei kennis met de slimme meter tijdens de woonbeurs Krimpenerwaard

Stedin is zaterdag 20 mei aanwezig op de woonbeurs Krimpenerwaard. Bewoners uit Krimpen aan den IJssel kunnen hier alvast kennismaken met de slimme meter die zij in augustus krijgen aangeboden. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. De monteurs van Stedin starten in augustus met het aanbieden van slimme meters bij ruim 8.500 huishoudens en kleinzakelijke klanten in Krimpen aan den IJssel. 

In juni krijgen de eerste inwoners hierover een brief met meer informatie. Het verwisselen van de oude, traditionele meters voor slimme gas- en elektriciteitsmeters duurt tot en met oktober.

Zaterdag 20 mei organiseert Rabobank Krimpenerwaard een woonbeurs in hun vestiging aan het Raadhuisplein 4 in Krimpen aan den IJssel. Ook Stedin is hier aanwezig. Naast tips en advies op het gebied van wonen en duurzaamheid krijgen bezoekers uitleg over de slimme meter. Je kunt de meter bekijken en zien aan welk type apparaat, website of display je de meter kunt koppelen om je energieverbruik actief in de gaten te houden. Zo helpt de meter met besparen. Medewerkers van Stedin vertellen over de voordelen van de meter, geven uitleg en beantwoorden vragen. 

De slimme meter wordt de komende jaren in heel Nederland aangeboden. Stedin is daarom in 2015 gestart met de grootschalige plaatsing van digitale gas- en elektriciteitsmeters bij haar klanten in de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Netbeheerders investeren in hun netwerken om mee te gaan met de huidige technologische toepassingen en voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen in de energiewereld. De slimme meter heeft de mogelijkheden die aansluiten bij de huidige en toekomstige eisen aan de energievoorziening. Slimme meters geven iedere twee maanden automatisch meterstanden door aan de netbeheerder. Meer informatie staat op www.stedin.net/slimmemeter.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.