Ads Top

Gemeente Den Haag breidt regeling subsidie elektrisch rijden uit

De gemeente Den Haag heeft de subsidieregelingen voor elektrisch rijden uitgebreid. Er is een nieuwe regeling voor de aanschaf van een personenauto voor particulieren. Het college heeft hier extra budget voor vrijgemaakt. Het college heeft verder besloten dat voortaan ook voertuigen die worden geleased in aanmerking komen voor de bestaande subsidieregeling voor elektrische bestelauto's en taxi's. Daarnaast kunnen nu ook eenmansbedrijven zoals zpp'ers en vof's gebruik maken van de lopende veelrijdersregeling voor e-scooters en high speed elektrische (bak)fietsen.

Elektrisch rijden is voor de gemeente een speerpunt voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. Wethouder Tom de Bruijn (Milieu): 'In Den Haag willen we voor iedereen gezonde lucht. Luchtvervuiling is een gezondheidsprobleem. Daarom zetten we vol in op maatregelen die het aantrekkelijker maken om de fiets en het OV te gebruiken als alternatief voor de auto. Ook stimuleren we elektrisch vervoer. Hiervoor zijn drie subsidieregelingen gemaakt. Deze zijn zo succesvol dat we ze nu hebben verbeterd om aan de vraag te kunnen voldoen'.

De gemeente Den Haag had in 2016 ook een subsidievoor 100% elektrische personenauto's.  Een van de Hagenaars die toen al gebruik maakte van de subsidieregeling is Lianne Vermeij uit Loosduinen. Zij schafte met de gemeentesubsidie een tweedehands Renault Zoe aan. 'Met die subsidie was het gat tussen een benzineauto en een elektrische auto een heel stuk kleiner geworden. En ik vind: Als je kan, draag dan een steentje bij aan een schonere stad. De actieradius van de auto is 150 kilometer, maar ik kan altijd gemakkelijk een laadpunt vinden. In 2012 was het nog echt zoeken, maar nu staat er bijna op elke straathoek een laadpunt, zeker in Den Haag.' Inwoners die vanaf 1 mei een 100% elektrische personenauto willen kopen (nieuw of tweedehands) krijgen tot € 5.000 subsidie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.