Ads Top

14 Nederlandse teams naar Shell Eco-marathon in Londen

Veertien Nederlandse teams nemen het van 25 tot en met 28 mei tijdens de Shell Eco-marathon Europa in Londen met hun zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen op tegen ruim 170 teams uit 27 landen.

Shell Eco-marathon is een van ’s werelds meest uitdagende en grootste studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. De internationale studenten gaan de uitdaging aan om een voertuig te ontwerpen dat zo ver mogelijk kan rijden op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof. Het huidige record staat op 3.771 km, wat ongeveer gelijk staat aan de afstand van Amsterdam naar Rome en terug.

De talentvolle scholieren en studenten zoeken de grens van efficiënt rijden op door onder andere te experimenteren met verschillende alternatieve energiedragers. Vijf teams rijden dit jaar elektrisch en vijf teams gebruiken waterstof. Opvallend is dat de jongeren zich met hun innovaties ook hard maken voor het gebruik van alternatieve brandstoffen in de toekomst.

De Europese editie van Shell Eco-marathon vindt voor de 32ste keer plaats. Net zoals vorig jaar is de wedstrijd een onderdeel van het Make the Future Live evenement, waar bezoekers gedurende vier dagen allerlei innovatieve oplossingen voor de toekomst van energie kunnen ontdekken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.