Ads Top

Zonnevelden buiten Duurzame Polder

Bedrijven en inwoners konden met voorstellen komen voor zonneveld-projecten op gemeentegrond van Den Bosch. Daar is eind vorig jaar een oproep voor gedaan. De vraag was gericht op maximaal 100 ha. zonnevelden. Het college legt deze beoordeling nu voor aan de raadscommissie Omgeving van 29 juni.

De plannen moeten haalbaar, uitvoerbaar en goed inpasbaar in het landschap zijn. Om plannen daar op te kunnen beoordelen, is selectieleidraad gemaakt. Daarin is uitgelegd waar de plannen inhoudelijk aan moeten voldoen en de wijze waarop die ingeleverd kunnen worden. Belangrijk selectiecriterium is bijvoorbeeld dat de zon-opwek alleen kan in bepaalde landschapstypen. Hiermee blijft het open landschap van de gemeente behouden.

Als de raad het eens is met de gekozen lijn, wordt een besluit genomen over de selectie van de plannen. Daarna kunnen initiatiefnemers starten met de haalbaarheidsfase. Zodra deze fase succesvol is afgerond, kan er een vergunningsprocedure worden opgestart. Mensen die bezwaar willen maken tegen de plannen, kunnen dat dan doen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.