Ads Top

BakkerMagnetics start project grootste offshore windmolenpark ter wereld na financiering van 3,9 miljoen euro

Bakker Magnetics gaat van start met de productie en assemblage van magneetmodules voor het grootste offshore windmolenpark ter wereld van multinational GE Renewable Energy. MKB-kredietverstrekker Caple faciliteert de benodigde financiering van 3,9 miljoen euro in het Sonse bedrijf vanuit BNP Paribas Asset Management (BNPP AM) waardoor het project waarmee miljoenen huishoudens van stroom worden voorzien van start kan gaan.

De magneetmodules van de Haliade X-windturbines, de grootste in hun soort, komen in drie windparken te staan in Doggersbank voor de kust van Noordoost-Engeland. Gecombineerd leveren de windparken een vermogen van maar liefst 3,6 gigawatt. Hiermee kunnen 4,8 miljoen Engelse huishoudens van stroom worden voorzien. Naar verwachting zullen de parken vanaf 2023 de eerste stroom leveren.

Voor Bakker Magnetics betekent deze grote opdracht een forse uitbreiding van de activiteiten. GE Renewable Energy, die de Haliade X-windmolens in Frankrijk produceert, kwam uit bij Bakker Magnetics vanwege diens specifieke magneet- en montagekennis. Het bedrijf is gespecialiseerd in het assembleren van de magneetmodules die in de generatoren van de windturbines worden geplaatst.

De magneetmodules van de windturbines zitten als een kraag tussen de wieken en de behuizing en creëren een magneetveld waarmee in de generator stroom wordt opgewekt. Zoals dat bijvoorbeeld ook het geval is in een dynamo van en fiets, maar dan op hele grote schaal. Het monteren van industriële magneten is gevaarlijk, omdat grote magneten voor een enorme kracht zorgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.