Ads Top

Lancering Coöperatief Elektrisch DeelAutoNetwerk CEDAN


Het Coöperatief Elektrisch DeelAuto Netwerk is een nieuwe samenwerking tussen Vlaamse burgercoöperaties voor energie en mobiliteit. Het doel is om elektrische deelauto’s toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk burgers. Bij autodelen gaat een groep mensen gebruik maken van een netwerk van moderne, gedeelde wagens, waarvoor ze veelal per rit gaan betalen.

Het nieuwe deelwagennetwerk dat de coöperaties samen aanbieden telt momenteel 101 auto’s, en dat aantal groeit steeds. Daarbinnen heb je ook toegang tot meerdere modellen: van stadsauto’s tot bestelwagens of minibusjes.

Burgercoöperaties Partago (Gent) en CoopStroom (Brugge) namen het initiatief. Partago pioniert sinds 2015 met elektrische deelauto’s via een eigen smartphone-app. Ze zijn actief in 10-tal gemeenten waaronder Gent, Leuven, Bonheiden, Brasschaat en Mortsel. CoopStroom bouwt sinds 2018 aan een gelijkaardig systeem in West-Vlaanderen, en voorziet de deelwagens daarbij zo veel mogelijk van stroom uit eigen coöperatieve zonnepaneelinstallaties. Zij zijn onder andere actief in Brugge, Harelbeke, Torhout en Heist. Coöperaties Klimaan en ZuidtrAnt legden hun ervaring inzake slimme bidirectionele laadpalen in de schaal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.