Ads Top

Alliander, Enexis Netbeheer en Stedin gaan samen op zoek naar innovaties

Alliander, Enexis Netbeheer en Stedin gaan samen op zoek naar innovaties die kunnen bijdragen aan de energietransitie in Nederland. Binnen het project Rethinking Energy gaan de bedrijven innovatievragen delen met organisaties, startups en scale-ups over de hele wereld om zo de beste technologische oplossingen en samenwerkingsverbanden inzichtelijk te krijgen.

Alliander, Enexis Netbeheer en Stedin lanceren direct twee challenges. De eerste gaat over de opkomst van lokale energiesystemen die vraag en aanbod van energie bij elkaar brengen. De bedrijven zoeken naar integrale diensten of concepten die lokale energiesystemen en -communities mogelijk maken. Doel is om vraag, aanbod, optimalisatie en uitwisseling van energie lokaal efficiënt te organiseren. Het tweede innovatievraagstuk richt zich op het vinden van innovatieve datagedreven oplossingen die helpen bij het voorspellen van energieverbruiksprofielen op basis van openbare en commerciële data en gedrag van consumenten.

nlmtd, initiatiefnemer van Rethinking Energy, wil met het platform samenwerking en het delen van inzichten stimuleren. Het project is bedoeld voor organisaties, startups en scale-ups in het gehele energie-ecosysteem die onderdeel willen worden van een gezamenlijke aanpak om de energietransitie te versnellen. Op deze manier kunnen organisaties samenwerken en gebruik maken van de successen van anderen, zonder zelf het wiel steeds uit te moeten vinden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.