Ads Top

Aanvalsplan Zon op dak: zoveel mogelijk zonnepanelen op grote daken

Zonnig-Zuid-Holland is een programma van de provincie om zoveel mogelijk zonnepanelen op Zuid-Hollandse grote daken te krijgen.Veel eigenaren van grote daken willen hun dak wel beschikbaar stellen voor zonne-energie, maar hikken aan tegen de investering of de moeite die nodig is om het dak aan te passen of zonnepanelen te plaatsen. Tegelijkertijd zijn energiecoöperaties in Zuid-Holland op zoek naar daken om zonne-energie op te wekken.

Met de subsidieregeling ondersteunt de provincie eigenaren van grote daken bij de investeringen die nodig zijn om een dak constructief geschikt te maken voor zonnepanelen. Op de daken moeten minimaal 45 (minimaal 15 KWp) zonnepanelen passen. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het vermogen aan zonnepanelen dat wordt gerealiseerd.

De regeling is ook bedoeld om ervoor te zorgen dat er meer grote daken beschikbaar komen voor energiecoöperaties. Dat zijn samenwerkingsverbanden waar lokale inwoners lid van kunnen worden. Zo kunnen inwoners die zelf geen dak hebben, toch in zonnepanelen investeren en ervan profiteren. Het gaat hierbij om subsidies van 2500 tot 5000 euro voor de dakeigenaar of energiecoöperatie, afhankelijk van het vermogen aan zonnepanelen dat wordt gerealiseerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.