Ads Top

Meer dan een kwart van huishoudens overgestapt van energieleverancier

Meer dan een kwart van alle huishoudens is in de periode april 2020 tot en met april 2021 overgestapt van energieleverancier. Het aantal overstappers blijft hiermee op vrijwel dezelfde hoogte als vorig jaar.

Nog eens 18 procent van de consumenten is de afgelopen 3 jaar gewisseld van energie-aanbieder en 8 procent van de huishoudens heeft het contract bij de huidige leverancier aangepast. Dat blijkt uit de Energiemonitor 2021 die is opgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
 
Naast een keuze om geld te besparen kan de keuze voor duurzame energie ook een aanleiding zijn om over te stappen. Uit cijfers van de ACM blijkt dat 78 procent van de consumenten stroom met een groen label afneemt. Uit de Energiemonitor 2021 blijkt ook dat bij een overgrote meerderheid van de consumenten verduurzamingsmaatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie of HR++ glas zijn getroffen. Ongeveer een kwart van de consumenten heeft zonnepanelen op het dak en/of een slimme thermostaat. 

De ACM roept energieleveranciers op om zich te houden aan de 30 dagen termijn bij prijswijzigingen. Consumenten die door hun energieleverancier niet of te laat worden geïnformeerd over prijswijzigingen kunnen dat melden bij de ACM ConsuWijzer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.