Ads Top

Nieuw waterstoftankstation geopend bij Qbuzz

Bij de busstalling van Qbuzz aan de Peizerweg in Groningen is op 11 juni een nieuw waterstoftankstation in gebruik genomen. Ook zijn twintig nieuwe waterstofbussen gepresenteerd.

Het nieuwe waterstoftankstation is één van de grootste in Europa en is onderdeel van de ambitie om in het Noorden de nieuwe waterstofeconomie tot stand te brengen. Door de komst van 20 nieuwe waterstofbussen neemt het gebruik van groene waterstof flink toe. De bedoeling is dat waterstof in de toekomst een gebruikelijke brandstof wordt als opvolger van fossiele brandstoffen als benzine en diesel. Bestuurders willen dat waterstof de toekomst van Noord-Nederland wordt.

Het tankstation aan de Peizerweg in de stad heeft twee vulpunten. Een bus wordt in minder dan tien minuten volgetankt en kan dan zo’n 400 kilometer afleggen. De waterstofbussen kunnen worden gebruikt op de langere routes in het streekvervoer, waar een elektrische bus met batterijen niet altijd geschikt voor is. Zo vullen elektrische en waterstofbussen elkaar aan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.