Ads Top

Zonnepanelen van burgers op gemeentedaken in Kraainem


De gemeente Kraainem ondertekende vorig jaar het Burgemeestersconvenant. Met deze beslissing wil  de gemeente haar afhankelijkheid van fossiele energiebronnen verminderen en de CO2- uitstoot in Kraainem reduceren.

Burgerenergiecoöperaties Ecopower en Druifkracht staan in voor de financiering, de plaatsing en het onderhoud van de zonnepanelen. De keuze voor deze twee partners vloeit voort uit een overeenkomst tussen Kraainem en Haviland, de streekintercommunale waarbij de gemeente is aangesloten.

Op drie openbare daken zullen ongeveer 160 zonnepanelen groene elektriciteit produceren. Op het gemeentehuis komen zo’n 50 panelen, die goed zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Ook het gemeentedepot en de sporthal krijgen zonne-installaties op hun plat dak. Samen zijn deze zonnepanelen goed voor een elektriciteitsproductie van 54.500 kWh. Dat staat gelijk aan het verbruik van ongeveer 16 huishoudens en een verwachte jaarlijkse uitstootvermindering van 11,6 ton CO2. De opgewekte groene stroom wordt gebruikt door de gemeentelijke gebouwen zelf tegen een voordelig tarief.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.