Ads Top

Regionaal plan voor opwek energie in Deventer

Op 2 juni 2021 presenteerde de regio West Overijssel de RES 1.0. Voor Deventer staat hierin de opgave voor het opwekken van 212 GWh aan lokale, duurzame energie voor 2030. Deventer heeft hiervoor nog geen locaties aangewezen. Het afgelopen jaar is een uitvoerig participatietraject doorlopen.

Vorig jaar zomer werd al de concept-RES vastgesteld in alle gemeenten. Toen startte in Deventer ook het participatietraject over de RES. In november 2020 werd daarnaast de Windverkenning naar buiten gebracht waarna omwonenden werd gevraagd om hun mening hierover.

De Regionale Energiestrategie (RES) van West-Overijssel is klaar voor besluitvorming. In deze strategie legt de regio vast dat zij 1,8 TWh aan zonne- en windenergie op gaat wekken in 2030. Deventer heeft hierin een opgave van 212 GWh.

West-Overijssel levert met deze RES 1.0 zijn bijdrage aan de uitvoering van het Klimaatakkoord. Daarin is afgesproken dat in 2030 energie duurzaam opgewekt wordt met zon en wind als bijdrage aan de reductie van 49% CO2-uitstoot. West-Overijssel is een van de 30 RES-regio’s die allemaal bijdragen aan deze landelijke opgave.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.