Ads Top

Zonnepark Amstelwijck in Dordrecht officieel geopend

Op de langste dag van het jaar, maandag 21 juni, is zonnepark Amstelwijck in Dordrecht officieel geopend. 11.500 zonnepanelen vangen sinds dit voorjaar de zon op.

Het zonnepark, gerealiseerd door Energiecoöperatie Dordrecht, wekt jaarlijks genoeg groene stroom op voor 1.500 huishoudens.

Wethouder Rik van der Linden van de gemeente Dordrecht en Arjan ten Elshof, directeur Duurzame Energie van HVC openden het zonnepark.

In de zomer van 2020 startte de aanleg van het zonnepark op het terrein tussen de oostelijke afrit ’s-Gravendeel van de A16, de N3 en de spoorverbinding tussen Dordrecht en Breda. De 11.500 zonnepanelen, met een vermogen van 4,6 MWp, leveren vanaf dat moment jaarlijks 4,6 miljoen kilowattuur elektriciteit op.

Een belangrijk uitgangpunt is dat bewoners van Dordrecht meeprofiteren van de opbrengsten van het zonnepark. Dit kon door je in te schrijven op één of meer obligaties van 250 euro per stuk met een jaarlijkse rente van 4 procent. Dordtenaren kregen voorrang. Binnen twee dagen waren alle obligaties verkocht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.