Ads Top

Gelderland schakelt over op duurzame energie


Provinciale Staten van Gelderland hebben een positief besluit genomen over de energieplannen van vier regio’s: Arnhem Nijmegen, Foodvalley, Noord-Veluwe en Rivierenland.

Zes Gelderse energieregio’s stellen plannen op om over te schakelen op zon- en windenergie. Of dit de goede plannen zijn besluiten gemeenteraden, Provinciale Staten en Algemeen Besturen van Waterschappen. Over de eerste energieplannen van de regio’s Arnhem Nijmegen, Foodvalley, Noord-Veluwe en Rivierenland namen Provinciale Staten onlangs een positief besluit. De andere regio’s Achterhoek en Cleantech Regio, volgen later dit jaar.

Bij de energieplannen zijn nog wel een aantal aandachtspunten: meer evenwicht tussen de opwek van zon- en windenergie zorgt voor een stabiel elektriciteitsnetwerk. Dat is belangrijk omdat dit netwerk het aanbod van energie ook aan moet kunnen. Dit vraagt aanpassing van het elektriciteitsnetwerk. Het liefst zo efficiënt mogelijk, aangezien we de kosten van deze aanpassingen samen betalen via onze energierekening.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.