Ads Top

TotalEnergies breidt het laadnetwerk van de gemeente Amsterdam uit met 2200 nieuwe laadpunten


De gemeente Amsterdam heeft de concessie voor de uitbreiding van haar openbare laadnetwerk voor elektrische voertuigen (EV) gegund aan TotalEnergies. In het kader van deze nieuwe concessie zal TotalEnergies het huidige netwerk van Amsterdam uitbreiden met 2.200 nieuwe laadpunten, die in het najaar van 2022 ge﮳talleerd moeten zijn.

De installatie van 1100 laadpalen, elk uitgerust met twee laadpunten, moet een impuls geven aan het Actieplan Schone Lucht van de gemeente Amsterdam, dat tot doel heeft om vanaf 2030 volledig uitstootvrij vervoer te realiseren..

Voor het eerst in Amsterdam zal TotalEnergies op grote schaal gebruik maken van clustering van laadpunten. Het uitbreiden van het laadnetwerk vindt deels plaats op basis van verzoeken vanuit elektrische rijders. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een data-gestuurde aanpak, waarbij de belasting van het huidige laadnetwerk wordt gemonitord. Wanneer de laadvraag op het huidige laadnetwerk hoog wordt, worden laadpalen proactief bijgeplaatst. Op die manier zorgt TotalEnergies dat er altijd genoeg laadpunten zijn om aan de laadvraag te voldoen. Om verder vorm te geven aan de benodigde opschaling en de groeiende laadvraag, zullen ook zo veel mogelijk clusters van laadpalen worden geplaatst in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.