Ads Top

Coevorden heeft eerste gasloze bestaande binnenbad in Drenthe


Na een lange aanlooptijd is de gaskraan bij sportcomplex de Swaneburg in Coevorden definitief dicht. Joop Brink, die als wethouder verantwoordelijk is voor de Swaneburg, sloot de gaskraan.

Tien jaar geleden was het gasverbruik in de Swaneburg nog 180.000 m3 per jaar. Door betere isolatie en een groot aantal andere maatregelen was dit al belangrijk teruggebracht. De laatste stap was het installeren van een aantal warmtepompen waardoor de gaskraan nu gesloten kon worden.

De basis van het verwarmingssysteem zijn nu drie warmtepompen op het dak. Deze halen energie uit de lucht en verwarmen daar water mee. Dat warme water wordt dan gebruikt om de radiatoren en andere verwarmingselementen mee te voeden. Natuurlijk gebruiken die warmtepompen elektriciteit. Het verbruik daarvan gaat dus omhoog. De stichting koopt echter groene elektriciteit in zodat de accommodatie werkelijk CO2 vrij is. Daarmee is de accommodatie ook het eerste bestaande binnenbad in Drenthe die dat gerealiseerd heeft. Naast de milieuwinst wordt ook nog op de energiekosten bespaard.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.