Ads Top

VvE-aanpak in Bospolder-Tussendijken aardgasvrij


Om de overstap van aardgas naar stadsverwarming mogelijk te maken krijgen eigenaar-bewoners in een deel van Bospolder-Tussendijken een financieel aanbod. Dankzij subsidie van het Rijk kunnen zij voor 1500 kiezen voor de overstap naar stadsverwarming. Hetzelfde bedrag als in de andere gebiedsaanpakken Heindijk en Pendrecht.

Het gaat om het gebied tussen de Schiedamseweg, de Mathenesserweg, de Grote Visserijstraat, de Rösener Manzstraat en de Jan Kruijffstraat. De gemeente geeft eigenaar-bewoners een subsidie die ruim 90 procent van de kosten voor de overstap dekt. Een eigenaar-bewoner betaalt zelf een bijdrage van 1500 euro, dat is ongeveer gelijk aan een CV-ketel. Hiervoor is een renteloze lening mogelijk. Ook komt er een subsidie van 500 euro voor elektrisch koken.

Particuliere verhuurders kunnen bij het Rijk subsidie aanvragen voor de aansluiting van hun huurwoningen op stadsverwarming. Het betreft de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH) voor verhuurders. De gemeente biedt ondersteuning bij het doen van de aanvraag.

In Bospolder-Tussendijken komt stadsverwarming als alternatief voor aardgas. Eneco is inmiddels gestart met de aanleg van de stadsverwarming. Woningcorporatie Havensteder sluit begin 2022 in Tussendijken als eerste woningen op stadsverwarming aan. Vervolgens kunnen ook particulieren aansluiten.
De gebiedsaanpak aardgasvrij Bospolder-Tussendijken bestaat uit 1604 woningen, waarvan 1.346 eigendom zijn van woningcorporatie Havensteder en 255 van particulieren. Daarnaast zijn er 7 maatschappelijk vastgoed panden (scholen, buurtcentrum en gymzaal) en 57 kleine utiliteitsgebouwen (vooral garages en detailhandel), waarvan 41 eigendom zijn van Havensteder en 16 van particulieren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.