Ads Top

Witteveen+Bos werkt aan toegankelijkheid olievelden

Eind september werden contracten getekend voor een uitbreiding van de werkzaamheden van internationaal ingenieurs- en adviesbureau Witteveen+Bos voor de Cargo Transportation Route (CaTRO) in de Prorva-regio in Kazachstan. In opdracht van Teniz Service LLP werkt Witteveen+Bos aan de ontwikkeling van een haven en aansluitende transportroute. Na een succesvolle afronding van de eerste fase met advies over grond- en baggerwerk in het kanaal is het in de volgende fase tijd voor de detailengineering in het project

In het nieuwe deel van het contract worden de ontwerpen van de op het land gelegen onderdelen van de transportroute verder uitgewerkt tot bouwtekeningen. Op basis daarvan kan het werk aanbesteed en gebouwd worden. Het gaat dan om de transportweg zelf, de verschillende loodsen en opstelterreinen voor trailers voor zwaar transport, administratiegebouwen, een overnachtingskamp voor 500 personen en een eigen waterzuiveringsinstallatie en energievoorziening.

De Cargo Transportation Route moet de nieuwe haven aan de noord-oost kust van de Kaspische Zee verbinden met de binnenlandse olierijke regio’s. De infrastructuur is op het moment beperkt, met name voor het vervoer van bulkgoederen en zware, grote objecten. De 65 kilometer lange weg voor goederenvervoer en het 70 kilometer lange kanaal moeten daar verandering in brengen. Het kanaal start in het diepere gedeelte van de Kaspische Zee en eindigt in een nieuwe haven met een oppervlakte van ongeveer 20 hectare. Deze haven krijgt diverse voorzieningen om zware lasten vanuit schepen over te laden op het land, zoals verstevigde vloeren waar grote kranen op kunnen staan, roll on roll off berths en een 1.180 meter lange kademuur. De eerder genoemde voorzieningen worden langs de weg gerealiseerd. 

Witteveen+Bos werkt sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw in Kazachstan. In 2001 startte Witteveen+Bos haar eerste kantoor in Aktau. Sinds die tijd zijn er kantoren in Almaty en Atyrau bijgekomen, van waaruit de Kazachse markt wordt bediend met ingenieurs- en adviesdiensten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.