Ads Top

Nieuwe snellaadstations voor elektrische auto's in Den Haag

Den Haag realiseert in samenwerking met Fastned vijf nieuwe snellaadstations voor elektrische auto's. Daarmee voorziet de gemeente in de groeiende behoefte van automobilisten om hun elektrische auto's binnen 20 minuten te kunnen laden. Den Haag is de eerste stad die dergelijke laadstations laat bouwen. 

Wethouder Tom de Bruijn (Milieu): ‘Steeds meer mensen stappen over op elektrisch vervoer. Een goede ontwikkeling die de gemeente zoveel mogelijk stimuleert, want rijden op elektriciteit is schoon en goedkoop. Met de groei van het aantal elektrische auto's neemt ook de behoefte aan goede laadinfrastructuur toe. De vijf nieuwe Haagse snellaadstations zijn in dat opzicht een mooie  aanwinst voor de stad.'

Voor de bouw van de nieuwe laadpunten heeft De Bruijn een contract met Fastned ondertekend. Dit bedrijf heeft in Nederland al tientallen snellaadstations langs de snelwegen gebouwd. Bij zo'n station zijn minimaal twee snellaadpalen aanwezig waar auto's veel sneller kunnen laden dan normaal. De stations van Fastned bieden een laadcapaciteit van 150 auto's per dag per station. Het is nog niet besloten waar de nieuwe laadstations worden gebouwd. Het is de bedoeling dat ze in 2016 in gebruik worden genomen.

In Den Haag staan in de verschillende woonwijken een kleine vijfhonderd openbare laadpalen met elk twee laadpunten waar binnen zes a acht uur elektriciteit kan worden 'getankt'. Vanwege de grote vraag worden er de komende jaren nog eens 500 laadpalen geplaatst. Op dit moment maken maandelijks zo'n 2.000 automobilisten gebruik van het Haagse openbare oplaadnet. Het is de verwachting dat dit er in 2017 zo'n 3.500 zijn.

Het stimuleren van elektrisch vervoer is één van de maatregelen uit het Actieplan Samenwerken aan schone lucht 2015-2018, het plan van de gemeente om de kwaliteit van de lucht in Den Haag verder te verbeteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.