Ads Top

Regeling voor zonnestroominstallaties verlengd

De provinciale subsidieregeling voor het plaatsen van zonnestroominstallaties op maatschappelijke gebouwen is met twee jaar verlengd.

Het is nu mogelijk om tot 1 januari 2018 subsidie aan te vragen. Op dit moment is er nog een subsidiebedrag van ruim 1,6 miljoen euro beschikbaar. Gebleken is dat de regeling een positief effect heeft op de kwaliteit van installateurs, zij behalen steeds vaker een zonnestroomkeurmerk voor hun bedrijf. De regeling werd in maart 2015 opengesteld. De afgelopen maanden zijn diverse aanvragen gehonoreerd.

Een belangrijke voorwaarde van de regeling is dat installateurs  in het bezit moeten zijn van een keurmerk voor zonnestroominstallaties.  Deze voorwaarde is opgenomen om te voorkomen dat met de provinciale regeling slechte zonnestroomsystemen worden geplaatst. Deze voorwaarde heeft een positief effect want verschillende installateurs zijn in middels een traject gestart voor het behalen van een zonnestroomkeurmerk.

Bijdrage aan opwekken duurzame energie

Zonne-energie levert in toenemende mate een belangrijke bijdrage aan het opwekken van duurzame energie. Bij particuliere gebouwen groeit de aanleg van zonnestroomsystemen gestaag, mede dankzij de voordelen van collectieve inkoopacties en de mogelijkheid om een teveel aan opgewekte stroom tegen een aantrekkelijke prijs terug te leveren aan een energiebedrijf. De aanleg van zonnestroomsystemen op maatschappelijk vastgoed, zoals scholen en gemeentehuizen, blijft echter achter. De terugleververgoeding is een stuk lager en eigenaren van maatschappelijke gebouwen, zoals gemeenten, hebben vaak moeite de financiering rond te krijgen. Voorbeelden van maatschappelijk vastgoed zijn scholen, sportaccommodaties en theaters.

De subsidie dekt 20% van de kosten tot een maximum van € 25.000,- per project en wordt toegekend aan de eigenaren van de gebouwen. Aanvragen kunnen tot 1 januari 2018 worden ingediend bij de provincie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.