Ads Top

Crowdfunding voor zonnestroom

Met een oppervlakte van bijna 800 m2 wekken de zonnepanelen 15% van de jaarlijkse stroombehoefte van het IJburg College op.

Gedeputeerde Ralph de Vries onthulde tijdens het zonne-oogstfeest op donderdag 19 november een digitaal bord waarop je kunt aflezen hoeveel energie er dagelijks wordt opgeleverd.
Gedeputeerde Ralph de Vries: “ Initiatieven als dit zijn hard nodig! Zonne-energie levert steeds vaker een belangrijke bijdrage aan het opwekken van duurzame energie. De financiering is vaak een obstakel, maar dit voorbeeld laat zien dat er veel bereikt kan worden als iedereen een beetje bijdraagt.”

De aanleg van zonnestroomsystemen op maatschappelijk vastgoed, zoals scholen en gemeentehuizen blijft achter. De provincie Noord-Holland heeft een subsidieregeling voor het plaatsen van zonnestroominstallaties op maatschappelijke gebouwen. Het is tot 1 januari 2018 mogelijk subsidie aan te vragen. Op dit moment is er nog een subsidiebedrag van ruim 1,6 miljoen euro beschikbaar.

De provincie Noord-Holland heeft voor de zonnestroominstallatie op het IJburg College 25.000 euro subsidie verleend. Via crowdfunding is de resterende financiering geregeld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.