Ads Top

Greenchoice: 'Lokaal energie opwekken is serious business'

Op vrijdag 20 november 2015 vindt het Evenement HIER opgewekt weer plaats in de Fokker Terminal in Den Haag; het grootste evenement voor lokale duurzame energie-initiatieven in Nederland. Het thema dit jaar is realisatiekracht. Niet voor niets, want zelf opwekken van energie is in deze tijden van klimaatdiscussies een van de meest veelbelovende oplossingen. Het evenement is ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door Greenchoice.

Op het Evenement HIER opgewekt komt iedereen die betrokken is bij lokale energieopwekking bij elkaar; energiecoöperaties, lokale en regionale overheden én bedrijfsleven. In één dag komen bezoekers alles te weten over lokale duurzame energieopwekking en het snel veranderende energielandschap. Er worden 900 bezoekers verwacht. Nieuw dit jaar is de lancering van de Lokale Energie Monitor, die zicht geeft op de gezamenlijke impact van alle lokale projecten en initiatieven.

Realisatiekracht Het thema van het Evenement HIER opgewekt 2015 is realisatiekracht. Sible Schöne, bestuurslid Stichting HIER opgewekt: “Lokale energie-initiatieven beginnen een serieuze rol te spelen in de energietransitie. Er zijn al vele tientallen windparken en zonneparken gerealiseerd met betrokkenheid van burgers. We zien ook veel collectieve inkoopprojecten van zonnepanelen. Uiteindelijk gaat het om de impact die we gezamenlijk maken als lokale duurzame beweging. Om die impact te kunnen meten starten we dit jaar ook met de Lokale Energie Monitor, waarvan de uitkomsten tijdens het Evenement HIER opgewekt bekend worden gemaakt.”

Jeroen Vanson van Greenchoice: “Het lokaal opwekken van energie is niet langer een hobby, het is serious business én het is de toekomst. Wij geven kracht aan iedereen die zelf energie wil opwekken. Of je nou beginner bent of het al jaren doet. Juist daarom grijpen wij deze dag aan om goede initiatieven samen te brengen en de lessen uit succesvolle projecten te delen; je kunt je project bij ons pitchen en we helpen je een stap verder.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.