Ads Top

Provincie Groningen investeert in vijf nieuwe Groengas tankstations

De provincie wil een dekkend netwerk van Groengas-tankstations realiseren in Groningen. Daarom hebben wij 200.000 euro beschikbaar gesteld voor vijf nieuwe tankstations. Het bedrijf Holthausen uit Hoogezand gaat deze aanleggen. De gemeente Winsum krijgt als eerste een nieuw Groengas-tankstation. Alle tankstations zullen uiterlijk eind 2017 zijn gerealiseerd.

Naast het bevorderen van Groengas-tankstations stimuleert de provincie ook het rijden op Groengas. Dankzij de ruim 500.000 euro subsidie die in de afgelopen periode is verleend rijden er nu al 200 Groengas personenauto's, bestelwagens, en vrachtwagens in Groningen. Gedeputeerde Nienke Homan nam op donderdag 29 oktober 2015 zelf een kijkje bij het bedrijf Beterbio uit Leek, dat dankzij de subsidie biologische boodschappen aan huis bezorgt met Groengas bestelbusjes.

De provincie wil door tegelijk te investeren in Groengas-tankstations én Groengas-voertuigen en door het promoten van Groengas als brandstof het bekende kip-ei probleem doorbreken: zonder voldoende Groengas-tankstations willen mensen en bedrijven niet op Groengas gaan rijden; als niemand op Groengas gaat rijden willen ondernemers geen Groengas-tankstations aanleggen. Tot eind 2015 is nog zo'n 40.000 euro subsidie beschikbaar voor nieuwe Groengas-voertuigen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.