Ads Top

Stedin start met aanbieden van slimme meters in Delft

Stedin | Slimme MeterNetbeheerder Stedin is gestart met het grootschalig aanbieden van slimme energiemeters in de gemeente Delft. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt Nederlanders de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. Huishoudens en kleinzakelijke klanten in Tanthof-Oost hebben de primeur.

Tot en met december 2016 vervangt de Stedin bij bijna 40.000 huishoudens en kleinzakelijke klanten in de gemeente Delft de traditionele meters door slimme energiemeters. Stedin is gestart in de wijk Tanthof in de postcodegebieden 2622 en 2623. Ruim 5.700 huishoudens in die wijk krijgen de primeur. Eind dit jaar gaat de netbeheerder vervolgens verder in Delft Voorhof.

,,Onze klanten zijn intensiever dan ooit tevoren met energie bezig. Met beter zicht op het energieverbruik door de slimme meter, zonnepanelen op het huis, een HRe ketel en een elektrische auto, kiezen zij bewust voor milieu en hun portemonnee’’, aldus directielid Judith Koole van Stedin.

Europese regelgeving heeft bepaald dat in 2020 op alle adressen in Nederland een slimme meter aangeboden moet zijn. Stedin is daarom in maart 2015 gestart met de grootschalige plaatsing van digitale gas- en elektriciteitsmeters bij haar klanten in de provincies Zuid-Holland en Utrecht.
De slimme meter wordt de komende jaren in heel Nederland aangeboden. Netbeheerders investeren in hun netwerken om mee te gaan met de huidige technologische toepassingen en voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen. De slimme meter heeft de mogelijkheden die aansluiten bij de huidige en toekomstige eisen aan de energievoorziening. Slimme meters geven iedere twee maanden automatisch meterstanden door aan de netbeheerder. Meer informatie is te lezen op www.stedin.net/slimmemeter.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.