Ads Top

Provincie start met digitaal aanvragen subsidies

De provincie Noord-Holland biedt vanaf vandaag de mogelijkheid om subsidies digitaal aan te vragen. De subsidieregeling Duurzaam renoveren en de PAS-regeling zijn de eerste waarvoor subsidieaanvragen digitaal ingediend kunnen worden.

De provincie heeft de ambitie de dienstverlening continue te verbeteren. Daarnaast heeft het kabinet gesteld dat in 2017 bedrijven en burgers digitaal zaken moeten kunnen doen met alle overheidsorganisaties. Digitale bereikbaarheid van de subsidieafhandeling draagt in belangrijke mate bij aan deze ambitie.

Voor de regeling Duurzaam Renoveren is het vanaf vandaag mogelijk om digitaal subsidie aan te vragen en voor de PAS-regeling wordt dit binnenkort mogelijk. Nadat er ervaring is opgedaan met deze regelingen wordt het digitaal aanvragen van subsidies geleidelijk ook voor andere regelingen mogelijk gemaakt. Voor een betrouwbare digitale aanvraag is het nodig dat particulieren DigiD gebruiken en organisaties eHerkenning.

In de loop van 2016 kunnen subsidieontvangers ook voortgangsrapportages en vaststellingsverzoeken over verleende subsidies digitaal indienen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.