Ads Top

Dronten zaterdag in teken van windenergie

Zaterdag 21 november aanstaande doet het evenement Windwaarts Dronten aan. Na Lelystad en Zeewolde is het nu de beurt aan Dronten om aandacht te geven aan het Ontwerp Regioplan Windenergie. Wethouder Nico Verlaan van de gemeente Dronten zal de Windwachter met zijn Windmobiel ontvangen om 11.00 uur. Het evenement is vrij toegankelijk voor jong en oud en duurt tot 16.00 uur.

Het programma is uitgebreid met activiteiten voor kinderen en volwassenen. Naast het activiteitenprogramma is er ruimte voor gesprek: om 13.00 uur nemen bestuurders en betrokkenen plaats aan de stamtafel voor een discussie over allerlei onderwerpen die met windenergie samenhangen.

Wie denkt dat hij alles al weet over wind, kan dat demonstreren in de windquiz. De Windwachter gaat aanwezigen overhoren over alles wat met windenergie te maken heeft. De Windwachter is zelf een deskundige op dat gebied: als fictief medewerker van de provincie rijdt hij dagelijks de windmolens langs om ze te controleren. Daarvoor heeft hij zijn indrukwekkende windmobiel. Met dit voertuig is hij ook in Dronten aanwezig.

Naast een aantal inhoudelijke elementen zijn er verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd: blaasvoetbal met bladblazers, werken aan windmolens met een kunstenaar, voorgelezen worden uit het boek van Vleugje Wind en mega-bellen blazen. In en rond het gemeentehuis kunnen kinderen de kracht van wind aan den lijve voelen. Meer informatie: www.windwaarts.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.