Ads Top

Jumba schept orde in chaos rond indicatief energielabel

Woonplatform Jumba publiceert een eigen indicatief energielabel voor alle woningen in Nederland. De energielabels van Jumba blijken in de praktijk accurater dan de indicatieve labels van de overheid. Woningeigenaren kunnen direct een betrouwbare weergave van het indicatieve energielabel inzien.

Het recent gelanceerde social woonplatform Jumba heeft voor alle woningen in Nederland een eigen indicatief energielabel berekend. Door het slim combineren van databronnen en het gebruik van een algoritme is Jumba in staat acht van de tien definitieve energielabels correct te voorspellen. De overheid komt met haar voorlopige label niet verder dan één op de drie gevallen waarin ze het bij het rechte eind heeft. Het Jumba-label kent hiermee een enorme verbetering ten opzichte van de huidige indicatieve labels.

Naast slimmere energielabels toont Jumba voor alle woningen in Nederland een indicatieve waarde, de zogenaamde Jumba-waarde. De waardes ontstaan door het combineren van data en omgevingskenmerken middels slimme algoritmes en statistische leertechnieken. De woningwaardes worden maandelijks opnieuw berekend. Zo geeft Jumba een actuele en betrouwbare indicatie van de waarde.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.