Ads Top

DELTA verlaagt energieprijzen

Per 1 januari 2016 verlaagt DELTA de variabele leveringsprijzen voor elektriciteit én gas. Klanten met een overeenkomst met variabele leveringsprijzen zijn daardoor op jaarbasis ongeveer 63 eurogoedkoper uit.  

Bij DELTA kunnen klanten de leveringsprijs voor elektriciteit en gas ook voor één of drie jaar vastzetten. De vaste leveringsprijzen bij een één- of driejarige leveringsovereenkomst zijn, voor zowel elektriciteit als gas, lager dan de variabele leveringsprijzen. In het geval van een driejarige leveringsovereenkomst met vaste leveringsprijzen loopt het voordeel per jaar op tot 53 euro ten opzichte van een leveringsovereenkomst met variabele leveringsprijzen. 

DELTA maakt als eerste energieleverancier zijn nieuwe leveringsprijzen bekend. Klanten van wie de huidige leveringsovereenkomst binnenkort afloopt, kunnen op die manier een afgewogen keuze maken voor hun nieuwe leveringsovereenkomst. Deze klanten krijgen van DELTA automatisch een nieuw aanbod toegestuurd.  

De verlaging van de leveringsprijzen is een gevolg van de lagere inkoopprijzen die DELTA betaalt voor energie op de groothandelsmarkt. De prijzen op de groothandelsmarkt dalen vooral door de lagere olieprijzen.  

Het voordeel dat klanten zullen ervaren van de dalende leveringsprijzen van DELTA wordt naar verwachting deels teniet gedaan door een stijgende energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE); die prijzen worden door de rijksoverheid vastgesteld. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.