Ads Top

'KPN weer wereldklimaatleider'

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar behoort KPN tot de wereldtop op het gebied van klimaatbeleid en transparante rapportage daarover, zo meldt het bedrijf. KPN heeft het maximaal aantal punten behaald bij het CDP. Dit is een collectief van 822 investeerders met een belegd vermogen van $95 biljoen.

Het CDP (voormalig Carbon Disclosure Project) doet jaarlijks onderzoek naar de energie- en klimaatdoelstellingen van inmiddels 5500 grote bedrijven wereldwijd. De uitkomsten in het rapport zijn gebaseerd op energieverbruik, reductiedoelstellingen en strategie. Ook wordt gemeten hoe organisaties CO2-uitstoot en klimaatverandering tegengaan, de kansen die ze zien om daar producten en diensten voor te ontwikkelen, en hoe transparant ze daarover rapporteren.

Het CDP verscherpt elk jaar de criteria omdat de prestatie-indicatoren meegroeien met de ontwikkelingen en de kennis over klimaat. KPN weet al vijf jaar de score jaar op jaar te verhogen en behaalt dit jaar het maximale aantal van 100 punten. Vorig jaar stond de teller nog op 99 punten.

Vorige maand werd bekend dat KPN dit jaar voor het vierde achtereenvolgende jaar genoteerd staat in de wereldwijde Dow Jones Sustainability Index. Daarmee behoort KPN volgens onafhankelijke experts tot de negen duurzaamste telecombedrijven ter wereld. Het CDP geeft investeerders inzicht in het energieverbruik van bedrijven. Voor hen is het van groot belang om te weten wat klimaatverandering betekent voor de bedrijven waarin ze investeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.