Ads Top

Run verwacht op subsidie verduurzaming sportclubs

Naar verwachting staan penningmeesters van sportclubs maandag 4 januari 2016 om 09.00 uur massaal op scherp. Dan opent de overheid de inschrijving voor de subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie voor sportclubs. Komende vijf jaar is er zes miljoen euro per jaar beschikbaar. Energiebedrijf Eneco verwacht op de eerste werkdag van het nieuwe jaar grote drukte bij het digitale loket en roept sportclubs daarom op snel in actie te komen. Om clubs hierbij behulpzaam te zijn, introduceert Eneco Onze Clubkracht.

Onze Clubkracht ontzorgt de sportclub tijdens het hele verduurzamingstraject. Eneco brengt op basis van de technische en verbruiksgegevens het besparingspotentieel in kaart en stelt daarna op maat een offerte op voor LED-verlichting (binnen en/of buiten) en/of zonnepanelen. Tevens verzorgt Eneco de subsidieaanvraag voor de club. Tenslotte verzorgt Eneco de installatie van de LED- en/of zonnepanelensystemen en biedt garantie op de installaties.

 Bijzonder is dat de club voor de financiering van de verduurzaming ook crowdfunding kan inzetten onder haar leden. Hierdoor hoeft de penningmeester de clubkas niet aan te spreken voor de verduurzaming. Crowdfundingspecialist Greencrowd kan de clubs hierbij behulpzaam zijn. Ook kan de club gebruik maken van speciale financieringsmogelijkheden bij de Rabobank en Triodos Bank.

 Per club kan ten hoogste 125.000 euro subsidie worden aangevraagd. Het gaat om maximaal 30% van de kosten van aanschaf van een installatie of van apparatuur. Volgens Eneco is de regeling vooral interessant voor hockey-, tennis-, en voetbalverenigingen. Deze clubs hebben vaak de beschikking over buitenvelden met verlichting en eigen clubgebouwen met een geschikt dak voor zonnepanelen. Het bespaarpotentieel op energiekosten is met name bij veldverlichting groot: afhankelijk van de situatie tussen de 30% en 70%. Kosten van investering zullen dus vaak snel worden terugverdiend. Ook levert LED een beter verspreid licht bij trainingen en wedstrijden in de avonduren.

De missie van Eneco Groep (Eneco, Stedin, Joulz en Ecofys) is duurzame energie voor iedereen. Onze visie is dat de energievoorziening zich decentraal en duurzaam ontwikkelt en door samenwerking tot stand komt. Het is jouw energie vat de strategie samen. Bedrijven en burgers zorgen voor een revolutionaire verandering van het energielandschap. Samen met hen wil Eneco Groep haar leidende positie in duurzame energie behouden. Daarom zetten we de komende jaren in op groei in de domeinen ‘energy as a service’, ‘smart sustainable solutions’ en ‘client sources’. Met de energie van onze 7.000 mensen dragen we bij aan de energietransitie.

De missie van Greencrowd is het koppelen van lokale duurzame energieproductie aan lokale afname en dit te financieren met lokaal geld. Greencrowd houdt zich sinds haar oprichting in 2012 bezig met het investeren in en het financieren van duurzame-energie-projecten. Greencrowd heeft een eigen crowdfundingsplatform (www.greencrowd.nl) dat is ondergebracht in een stichting. Deze Stichting Greencrowd heeft een ontheffing van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Greencrowd werkt met een klein team van zelfstandige, ervaren partners met meerdere jaren ervaring in zowel de duurzame energie- als de financiële markten

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.