Ads Top

Studenten gaan de uitdaging aan tijdens de Shell Business Challenge

Vijfentwintig studenten van de Rijksuniversiteit Groningen meldden zich maandagavond 9 november bij het kantoor van NAM voor de start van alweer de derde Shell Business Challenge. Deze Business Challenge is een zes weken durend programma, waarbij de studenten in teams leren werken. De opdracht is om samen een portefeuille van energieprojecten te beheren ín een turbulente business omgeving. Het team dat na deze periode het meest realistische en concurrerende plan heeft uitgedacht, wint. 

NAM is trots dat het voor de derde keer de gastheer mag zijn van de Shell Business Challenge. Juist omdat kennisdelen een speerpunt van NAM is en deze Challenge ervoor zorgt dat studenten een onvergetelijke leer- en werkervaring opdoen in deze zes weken. Ze kunnen hun op de universiteit geleerde kennis en vaardigheden op deze wijze in de praktijk toepassen en daarnaast doen ze ervaring op door als team te leren werken.  "In de wereld van vandaag, kun je alles bereiken, zolang je als team opereert", stelt NAM’s financieel directeur Anton Broers. Hij is de sponsor van dit jaarlijkse evenement. Om teams optimaal te laten functioneren, krijgen zij een mentor toegewezen, die het team begeleidt tijdens de te nemen beslissingen. 

Na de kick-off op maandagavond werden de studenten in teams ingedeeld en ontmoetten ze hun mentor. Daarna was het meteen raak, want de eerste opdracht moest volbracht worden. De opdracht was de Marshmallow Challenge, met team building als doelstelling. De studenten dienden samen binnen 18 minuten een toren van spaghetti te bouwen waarop een marshmallow kon liggen. Het winnende team bouwde een toren van maar liefst 64 centimeter. Niet alle torens haalden het einde en stortten in.

De studenten gaan nu aan de slag met hun opdracht en ontvangen aanvullende colleges op de Universiteit van Groningen. Het winnende team zal na zes weken bekend worden gemaakt tijdens het afsluitende evenement in het Drents museum.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.