Ads Top

'Wiebes moet geld terugvorderen van autofabrikanten'

Als autofabrikanten door fraude met uitstootgegevens ten onrechte belastingvoordelen hebben gekregen moet de overheid die bij hen terugvorderen. Dat zegt GroenLinks-fractieleider Jesse Klaver. Hij wil dat het kabinet een groot onderzoek instelt naar het bewust manipuleren van meetgegevens die betrekking hebben op de uitstoot van auto’s.

 andaag zei de Duitse minister van Transport dat Volkswagen ook in Europa testgegevens van auto’s heeft gemanipuleerd. Ook BMW is in opspraak gekomen. Via tal van maatregelen, zoals een lagere bijtelling of bpm, geeft de Nederlandse overheid al jarenlang energiezuinige auto’s fiscale voordelen. Mogelijk ten onrechte, blijkt nu.

Klaver: “Autofabrikanten die bewust frauderen met de uitstootgegevens van hun auto’s hebben niet alleen burgers belazerd die een energiezuinige auto wilden kopen, maar ook de belastingdienst. Ik wil dat het kabinet grondig onderzoekt in welke gevallen auto’s ten onrechte fiscaal zijn gesubsidieerd. Het kabinet moet belastingvoordelen die ten onrechte zijn toegekend aan bepaalde auto’s verhalen op de autofabrikanten. GroenLinks is een groot voorstander van fiscaal stimuleren van duurzaamheid, maar als grote multinationals daar bewust misbruik van maken dan moeten ze keihard worden aangepakt.”
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.