Ads Top

Tauw draagt bij aan overname BP terrein Pernis door Koole

Eind juli heeft Koole Terminals de terminal van BP in Pernis in gebruik genomen. Het voormalige BP terrein, dat al omsloten werd door het terrein van Koole Tankstorage Minerals B.V, is er nu in opgegaan. Voorafgaand aan de overname was Tauw betrokken bij het onderzoek dat mede bepalend is geweest voor het vaststellen van het overnamebedrag.

Tauw heeft in opdracht van BP eerst een bodemonderzoek uitgevoerd. Het boorplan, dat is opgesteld voordat het bodemonderzoek is uitgevoerd, is voorafgaand aan het onderzoek door zowel BP als Koole goedgekeurd. BP heeft besloten Tauw in te schakelen voor dit onderzoek vanwege onze bekendheid met de locatie en nabije omgeving (historisch en recent) en ons raamcontract met BP.

Op basis van het bodemonderzoek en de historische informatie heeft Tauw uitgangspunten en randvoorwaarden opgesteld voor het vaststellen van de bodemschade. De randvoorwaarden en uitgangspunten zijn door beide partijen goedgekeurd, waardoor de bodemschade op kosten gezet kon worden. Mede door het vastgestelde bedrag van de  bodemschade, is de deal tussen Koole en BP rondgekomen.

De overdracht van het terrein is inmiddels een feit. Tauw is op dit moment in opdracht van Koole - en met goedkeuren van BP - betrokken bij diverse onderzoeken op de voormalige BP terminal en het resterende terrein van Koole.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.